Van wereldberoemde pophits tot traditionele musicalsongs!

Koor / Dirigent

Koor

Combo Cantorij is sinds 1987 actief in Someren. Pastor Verhees werd in 1987 benoemd als pastor van de parochie H.Lambertus te Someren en nam kort daarna het initiatief tot oprichting van het koor Combo Cantorij. Op 18 november 1987 was de oprichting een feit en op 5 januari 1988 werd de eerste H.Mis opgeluisterd. Nog steeds wordt regelmatig, ongeveer 15 maal per jaar, in deze kerk opgetreden. Het koor bestaat momenteel uit 34 enthousiaste leden. Verschillende leden zijn naast zingen ook actief in de muziekcommissie of tekstgroep. De muziekcommissie stelt voor elke H.Mis het programma samen, bestaande uit liederen die bij het thema van de viering passen. Onze eigen tekstgroep verzorgt vanaf 1994 de prachtige en betekenisvolle teksten die regelmatig tijdens de vieringen worden voorgelezen. De begeleiding wordt verzorgd door een eigen combo bestaand uit drums, keyboard en dwarsfluit. Momenteel zijn we nog op zoek naar een nieuwe gitarist. In 2012 hebben we ons 25-jarig jubileum gevierd met een dagje uit naar Maastricht, een grandioze feestavond en een druk bezochte jubileumviering in de Lambertuskerk.

We repeteren op donderdagavond van 19.00 tot 20.15 uur in de zangzaal van cultureel centrum De Ruchte in Someren. Na afloop blijft het merendeel van de leden nog even gezellig nakletsen. Ook is er een jaarlijkse feestdag voor de leden en gaan we er regelmatig een dagje op uit. Onze mannen kunnen wel wat versterking gebruiken.

Heb je interesse om lid te worden van Combo Cantorij, kom gerust geheel vrijblijvend eens luisteren tijdens onze repetitie of stuur een mailtje via ons contactformulier. 

Combo Cantorij staat sinds 2007 onder deskundige leiding van dirigente Emmy Stultiens-Vries. Onder haar leiding zijn we de laatste jaren naar een hoger niveau gegroeid en hebben we een aantal bijzondere optredens gerealiseerd. Voorbeelden daarvan zijn regelmatige deelname aan Someren Z/Swingt, een concert samen met fanfare St. Jozef uit Someren Heide in 2011, deelname aan het winterconcert in Someren Heide in 2012 samen met koor Corde et Animo en fanfare en drumband St. Jozef en in 2016 een optreden samen met het Seniorenorkest. In 2018 hebben we een optreden verzorgt in de Wim van Doorne kiosk in Eindhoven en bij het Buitengeod Slavante in Maastricht. Regelmatig hebben we ook andere optredens gepland, raadpleeg daarvoor onze agenda op deze site.

Combo

Het koor wordt begeleid door een eigen combo. Jan-Sjoerd Lammers speelt key-board, Frank Maas slagwerk en Nicole Lardinois dwarsfluit. Naast het begeleiden van het koor, wat ze al ruim 15 jaar doen, spelen ze ook instrumentale nummers. Deze worden vaak voor aanvang van en tijdens de H. Mis ten gehore gebracht.

Ze hebben alle drie een brede muzikale achtergrond en spelen ook bij andere gezelschappen.

 

 

Emmy Stultiëns-Vries - Dirigente

dirigente combo cantorijIk ben geboren op 23 juli 1980 te Hunsel in een muzikaal gezin, muziek kregen we letterlijk met de paplepel ingegoten. Al snel werd mijn voorliefde voor de dwarsfluit duidelijk, maar helaas mocht ik als 5 jarige nog niet beginnen. Eindelijk kon het echte werk op de dwarsfluit beginnen. Ik kreeg les bij muziekschool Kreato in Thorn; mijn eerste docente was Margaret Hollands, later kreeg ik les van Petra Cloosen. Na de verhuizing richting Weert kreeg ik les (via het Rick) van Leo Stratermans.

Na het afleggen van het VWO-examen ben ik in 1999 begonnen op het Conservatorium bij Peter Rijkx in Maastricht. In het derde jaar liep ik stage bij Kreato en binnen een jaar werd ik als dwarsfluitdocent aangenomen. In het vierde jaar ben ik afgestudeerd als Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus voor dwarsfluit met als bijvak piano. Aansluitend verder gestudeerd op het conservatorium in Luxemburg bij Carlo Jans en aldaar in maart 2007 behaald het ”Diplom de Concert”.

Van augustus 2002 tot augustus 2012 was ik werkzaam bij muziekschool Kreato te Thorn, als docent dwarsfluit, piccolo, altdwarsfluit, basdwarsfluit en pijperfluit. Momenteel dirigeer ik drie koren: Corde et Animo uit Someren-Heide, Orinoco uit Someren-Eind en Combo Cantorij uit Someren. In 2012 ben ik als zelfstandige gestart onder de naam “Flute time”. De werkzaamheden zijn en blijven altijd veelzijdig en uitdagend. Ik hoop nog lang mijn passie te mogen uitoefenen.

Onder de aandacht!

Wij zijn nog op zoek naar mannen. Heb je interesse of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of stuur een mailtje.

Icon Nijssen Media